email link button
English
site map
Om mig

Mitt intresse för språk och kommunikation började redan i tidig ålder, men det var först under mina utlandsår som jag blev övertygad att jag ville fokusera min framtid på översättning.

Jag arbetade för en svensk researrangör som vandrings- och utflyktsguide samt servicechef på Azorerna, Kanarieöarna och Balearerna. Listan över vilka länder jag besökt under en av alla mina resor är omfattande. Så för att göra en lång historia kort: Förutom att ha besökt de flesta länder i Europa, har jag surfat i Centralamerika, dansat till rytmer i Karibien, tagit del av det kulturella utbudet i flera amerikanska städer, dykt i Sydostasien och vandrat på Nya Zeeland.

Efter några år utomlands återvände jag hem till Sverige för att fortsätta mina studier vid Lunds Universitet i Skåne. Här kunde jag frossa i mitt intresse för språk och kommunikation, vilket resulterade i en magisterexamen i facköversättning, och slutligen i att jag i mars 2007 startade eget företag som frilansande facköversättare.

Att resa är min passion! Kombinationen av språk, människor, erfarenheter och nya kulturer är helt enkelt oslagbar! Jag tycker om alla slags utomhusaktiviteter och surfar så ofta vågorna tillåter. Som person är jag positiv, kreativ och vetgirig, och alltid pigg på att lära mig något nytt.

Jag anser att utmaningar är en viktig del i vardagen. I mitt arbete är jag grundlig, ambitiös och målinriktad. Som frilansande översättare använder jag dessa egenskaper dagligen och detta är en av anledningarna till varför jag stormtrivs med mitt karriärval. Som en extra bonus, ger mitt jobb mig en flexibilitet och frihet som passar min livsstil.
click here to follow me on linkedin, facebook or twitter click here to follow me on Linkedin click here to follow me on Twitterclick here to follow me on Facebook